Een fijn overzicht van mijn beste verleidingscases tot nu toe.

Neem voor meer info even contact op. Of ga terug naar de beginpagina.

De Postbank wilde bezoekers van de Rotterdam City Race verleiden naar hun autoverzekering met een flyer. Kansloos. Als je op de Willemsbrug staat te kijken naar Michael Schumacher zit je echt niet te wachten op een promotieteam dat een flyer onder je neus drukt.


Bij NOISE gooiden we de oorspronkelijke briefing weg en ontwikkelden we een indirecte doch verleidende campagne. Het concept ‘Spin de perfect donut’ was gebaseerd op de rookwolk die ontstaat als coureurs met hun wagen spinnen.


Tijdens het event ontvingen bezoekers een donut en een flyer. De flyer daagde bezoekers uit om online een perfecte donut te maken. Om kans te maken op een dikke F1 prijs, moest je wel eerst even de AutoScan doen, om te kijken of je goedkoper uit was met een Postbank-verzekering. De eerste 4 dagen werd de site meer dan 10.000 keer bezocht. Verleidingsmissie geslaagd!


Bekijk de case >

Neem voor meer info even contact op. Of ga terug naar de beginpagina.

Stichting 4 en 5 Mei wilde tijdens de bevrijdingsfestivals het publiek betrekken bij het begrip vrijheid. Samen met Thomas Renouvin van Black Magic Marker ontwikkelde ik het idee van 5 seconden herrie. Als tegenhanger van de 2 minuten stilte.


Bekijk de 5 seconden herrie van het Bevrijdingsfestival in Haarlem met Giel Beelen.

Blut Busters van de Rabobank.


Samen met Liat Azulay ontwikkelde ik bij Social Embassy een concept om te zorgen voor meer downloads van de Rabo Mobiel Bankieren-app. Met de Blut Busters kon iedereen die blut was - en in het bezit was van de app - kans maken op een noodsaldo. De Blut Busters zochten je op in studentensteden, op terrasjes en tijdens festivals.


Bekijk de case hier >

Om een Philips-competitie viraal aan te jagen ontwikkelde ik met Tim Voors, Bart Mol en Chris Baylis bij TribalDDB het mini-blog Philips_VS.


We kwamen we op het idee om virale prikkels af te vuren via Twitter.

Om zo followers te stimuleren om met de competitie mee te doen.

De competitie bestond uit het vergelijken van een Philips-product met iets totaal anders.

Hoe maffer de vergelijking, hoe groter de kans dat je wint.


Als voorbeeld schreef ik twee scripts die je hier kunt bekijken.

Mijn vrienden van TribalDDB hebben deze scripts prachtig uitgevoerd met regisseur André Maat.

KerstSMS.


Een event om aan te tonen dat je bij T-Mobile alles uit sms haalt met de SMS Maximaal bundel. Op de kerstmarkt in Den Haag was dan ook alles met sms te besturen: Sneeuw aan of sneeuw uit - Kerstkoor aan of uit - Kerstkoor harder of zachter - Lichtjes aan of uit - En als je ook de kerstman een sms’je stuurde, kreeg je een cadeautje.


Bedacht met Marcel Wortel bij NOISE.

Bij T-Mobile kreeg je 300 gratis sms’jes als je je tegoed met 10 euro opwaardeerde. Dat bracht ik onder de aandacht met een nonspot-actie op Radio538. Luisteraars gaven hun meest heftige sms’jes door en maakten kans op een LG met 300 sms’jes. Waarmee ze de verzender van dat heftige sms’je terug konden pakken met een sms-bombardement.


Gemaakt bij NOISE.

Luister naar de cromo >.

De Mr Jummy-case.


Een van de eerste keren dat social media in Nederland werd ingezet voor een campagne. Gemaakt in de tijd dat Hyves groter en populairder was dan Facebook. Emile Dekker en ik ontwikkelden bij Achtung een plan om met zo min mogelijk budget zoveel mogelijk mensen (lees: vrouwen) aan de Sultana-pop te krijgen. Met als resultaat een Gouden Spin.


Het plan maakte dankbaar gebruik van

een Mr. Jummy-Hyve,

een YouTube-kanaal en

een Flickr-album.


Bekijk de case >

De kijkertjes van Nickelodeon moesten verleid worden om hun favo zender op elf te zetten. En hoe kan dat beter dan met een elf? Een storingself bleef net zo lang programma’s verpesten totdat heel Nederland Nick op elf had gezet.


De elf kwam ook aan de deur om je te controleren. En als Nick inderdaad bij jou op elf stond, kon je elf keer een Nintendo Wii winnen of andere geweldige elf-prijzen. Ontwikkeld bij MTV Networks met Taco Zuidema en Robin Blitzblum.


Bekijk de case >

Of download ‘m als pdf: storingself.pdf

Press 1 for Murder.


Campagne om beeldbellen van KPN te laten ervaren.

Ontwikkeld met Bram Oorthuizen bij Qi.


Qi gaf me de unieke kans om bij het hele project betrokken te zijn. Van concept tot uitwerking. Het was voor mij dan ook de leukste klus van 2006. Het scenario voor de online whodunnit werd geschreven door niemand minder dan Herman Brusselmans. Alles werd vervolgens verfilmd door André Maat.


Bekijk de case >


Activeren in mijn eigen straat.

Waarbij ik een parodie hield op talentenshows.


Tijdens Sint Maarten gaf ik samen met twee andere juryleden commentaar op lampiondragertjes. Streng doch onrechtvaardig beoordeelden we lampion, lied en zang. In twee uur tijd kwamen er 200 kinderen in onze partytent om hun act te laten zien.


De actiesite staat hierzo.

Foto’s staan hierzo.

Aandacht in de pers staat hierzo.

Online experience voor de Postbank.


Door een gratis telefoonnummer te bellen, kon je via de site ervaren hoe andere banken hun klanten aan het lijntje houden met hun call center. Je telefoon werd hierbij de afstandsbediening voor een interactieve video.


Bekijk de case >

Gemaakt bij NOISE.

Gemaakt bij MTV met Robin Blitzblum en Alan Sperling voor een inprogram-actie bij MTV en TMF.


Voor een nieuw smaakje van Lay’s - Spareribs Chips - introduceerden we de cowboy Chip Sparerib. Het doel van de actie: zet Chip op de foto en win geweldige prijzen. In verschillende programma’s van MTV en TMF werden hints gegeven.


Bekijk de case >

Rexona was sponsor van jong Oranje. En tijdens het WK onder de 21 in Nederland wilde de deodorantkoning een opvallende promotie.


Aangezien alle wedstrijden in het oosten van het land werden gehouden, was het sales-promotion haakje snel gevonden: de Supportersbus. De tegenhanger van de Spelersbus. Koop een busje Rexona en pendel met de Rexona Supportersbus gratis op en neer naar de wedstrijden.


Bekijk de case >

De Rabobank wilde door middel van een activatieconcept laten zien dat ze niet alleen een polderbank, maar ook een stadsbank zijn.


Samen met Ine Reijnen en Frank Mineur ontwikkelde ik bij Rapp Collins het Koninginnedagpakket. Waarmee we de jonge winkeliertjes op Koninginnedag hielpen met hun winkeltje.


Plaatjes!

Eentje van vóór the bubble!


Een website uit 1999 voor de introductie van de Citroën C5. Het thema van de campagne luidde: ‘De auto die je kent’. Citroën wilde met een online idee adresgegevens van potentiële klanten vergaren.


Frank Mineur en ik ontwikkelden een concept waarbij je steeds meer van de auto te zien kreeg naar mate je ook wat van jezelf blootgaf. De site werd gemaakt door TBWA\Interaction Company.


Destijds revolutionair en goed voor een Esprix. Bekijk de campagne >

Automobilisten verleiden om langzamer te rijden.


Soms moet je activerende concepten zelf testen in de praktijk. Op de Zeeweg tussen Haarlem en Zandvoort hield ik een klein onderzoekje. Waarbij ik me afvroeg of ik automobilisten langzamer kon laten rijden met een strategisch geplaatst bosje bloemen.


Bekijk het onderzoek hier >

Een mensengroot vogelnestje op het Leidseplein.


Samen met Wencke van Amstel ontwikkelde ik bij Pink & Poodle een campagne voor Staatsbosbeheer. Waarbij we de vakanties bij Staatsbosbeheer onder de aandacht brengen met de tekst:


“Logeren bij de boswachter”


Als kick-off voor de campagne plaatsten we dit verleidelijke vogelnestje in Amsterdam. Eenmaal in het nestje werd er een foto van je gemaakt die je meteen kon delen op social media.


Bekijk de campagnesite >

Bewonder de hele campagne >

Of gluur in het vogelnestje >